Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:14:26 GMT

مسجد جامع سنندج؛ تداعی کنندە معماری اصفهانی

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۰۴۱۴

مسجد جامع سنندج؛ تداعی کنندە معماری اصفهانی

ایسنا/کردستان هنگام بازدید از مسجد جامع سنندج اولین چیزی که برای مسافران تداعی می‌شود، معماری مساجد و بناهای شهر اصفهان و سبک معماری اصفهانی است.

یکی از ویژگی‌های اصلی و منحصر بفرد سنندج وجود مساجد بسیاری در دل این شهر تاریخی است کە بە آن شهر منارەها هم گفتە می‌شود.

همچون همە شهرهای دیگر، بافت قدیمی شهر سنندج دارای آثار و بناهای تاریخی بسیاری است کە بە یکی از جاذبەهای گردشگری شهر سنندج مبدل شدە است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام سفر بە کردستان و در جریان سنندج‌گردی خود، وقتی وارد بافت قدیمی شهر می‌شوید؛ مسجد زیبایی با رنگ آبی و معماری خیرەکنندەای در محوطە خودنمایی می‌کند.

اولین چیزی که در نگاە اول در مقابل چشمانتان خودنمایی می‌کند کاشی‌کاری‌های آبی رنگ و زیبایی است که حکایت از ذوق و سلیقه معماران و کاشی‌کاران آن زمان دارد.

این مسجد زیبا بر روی سکویی ساخته شده و برای ورود به آن باید چند پله را طی کرد، همزمان با ورود به این مکان تاریخی اولین چیزی که برای انسان تداعی می شود معماری مساجد و بناهای شهر اصفهان است و کاشی‌کاری‌ها و مناره‌های آن نیز به سبک معماری اصفهانی ساخته شده است.

وارد حیاط که می‌شوی حوض زیبای آبی رنگ وسط حیاط است که دورتا دور آن را نمازگزاران به قصد گرفتن وضو احاطه و فواره‌های آن آهنگ دلنوازی را در هوا طنین انداز کرده‌ کە آدمی را بە وجد وا میدارد.

با ورود به شبستان مسجد، 24 ستون ایستاده در مسجد با طرحی شبیه به طناب مارپیچ است که خودنمایی می کند؛ با ورود به آن گویی به دنیایی هنری قدم گذاشته‌ای که هرگوشه از آن را که می‌نگری با هزار طرح و رنگ و هنر مواجه می‌شوی که چشم آدمی از آن همه ظرافت و زیبایی خیره می‌ماند.

در توصیف زیبایی‌های مسجد هرچقدر که بگوییم به راستی که کم گفته‌ایم، از گنبد هلالی که با نظم خاصی سراسر سقف را آذین بسته‌ است، از ازاره‌های مرمرین گرفته تا کاشی‌های معرق هفت رنگ تا ستون‌های سنگی مارپیچ در مسجد همگی دست به دست هم داده‌اند تا مسجد جامع سنندج را به یک گالری هنری پر از شاهکارهای هنری تبدیل کنند؛ علاوه بر سازه دست معماران و استادان آن روزگار فرش‌های داخل شبستان نیز همگی دست بافت و ساخته‌ دست هنرمندان این مرز و بوم است.

اگر سفری به سنندج داشته باشید و سری به مسجد جامع سنندج بزنید پی خواهید برد که اینکه گفته می‌شود مسجد جامع خود کتیبه‌ای است که دو سوم جزئی از قرآن را در خود جای داده اغراق نیست.

مسجد جامع شهر سنندج در زمان‌هایی بس دور به دارالعلم نیز مشهور بوده و بسیاری از بزرگان و مشاهیر و علمای کرد در این مکان تحصیل علم کرده‌اند.

مسجد جامع سنندج، در زمان والی وقت کردستان "امان‌الله خان اردلان" که همواره تحت حمایت فتحعلی شاه قاجار بوده در فاصله سال‌های 1226 تا 1232ساخته شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مسجد جامع سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ۶۵ استاد نمونه کشوری امسال معرفی شدند، که در بین آنها سه استاد دانشگاه اصفهان، یک استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و یک استاد دانشگاه کاشان حضور دارند.
اعضای هیات علمی نمونه دانشگاه اصفهان علی ربانی استاد گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، زهره حجتی استاد دانشکده علوم زیستی و فناوری و حسن سبزیان استاد دانشکده شیمی این مرکز علمی هستند.
حسین شریعتمداری، استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به‌عنوان یکی از استادان نمونه کشوری معرفی شده است.
استاد نمونه معرفی شده از دانشگاه کاشان نیز محسن نیازی عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی این دانشگاه است.
بر اساس این لیست استان اصفهان از نظر تعداد استادان منتخب پس از تهران، رتبه دوم را (همراه با آذربایجان شرقی) در اختیار دارد.
تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و ۶ استاد نمونه از بانوان هستند.
استادان نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ۳۱ دانشگاه و با توجه به شاخص‌ها و سوابق آموزشی و پژوهشی و در گروه‌های آموزشی علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری انتخاب شدند.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است.

دیگر خبرها

  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری در مسجد جامع نارمک
  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت
  • مرگ جوان اصفهانی به دنبال سقوط در کانال آب
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد