Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌محمد پشوتن سردبیر ایسنای فارس گفت: اگر بپذیریم که رسانه و فعالیت رسانه‌ای کاری کاملا تخصصی و بسیار حساس و با اهمیت است، برنامه‌ریزی برای بهبود بهره‌وری و اثرگذاری این بخش باید جزو اولویت‌ها قرار داشته باشد، موضوعی که هیچ وقت به شکل ریشه‌ای و زیرساختی به آن نپرداخته‌ایم و کم توجهی به آن منجر به برون‌داد نه چندان مناسب خبری در هنگامه بروز رخدادهایی که در قالب "حادثه" می‌گنجد، شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: این در حالیست که یکی از مهمترین مباحث تخصصی در اطلاع رسانی، "پوشش خبری بحران"، است، مبحثی که به حتم کارشناسان و فعالان حرفه‌ای عرصه رسانه، به آن آگاه بوده و اشراف دارند. اما در عمل، وقوع هر بحرانی مسیری برای گزیده شدن از سوی رسانه‌های معاند و مخالف بوده است.

پشوتن گفت: پوشش خبری بحران، دارای بخش‌ها و فصل‌های مختلفی‌ست اما یکی از فصول مهم و قابل تامل، ایجاد مسیرهای دسترسی به اخبار و اطلاعات صحیح و دقیق و به لحظه، پیرامون رخدادهای مختلف است؛ مسیری که تاکنون برای رسانه‌های رسمی و حرفه‌ای ایجاد و البته ایمن و امن نشده و همین امر منجر به مهیا شدن بستر شایعه و خبرسازی و ... شده است.

سردبیر ایسنای فارس گفت: در این بین، بخشی از رسانه‌های داخلی خصوصا صفحات دارا یا فاقد مجوز شبکه‌های اجتماعی، آتش بیار معرکه در هنگامه وقوع حوادث و بحران‌ها بوده و در خوش بینانه‌ترین حالت، به دلیل ناآگاهی، غیرحرفه‌ای بودن و هیجان زده شدن!! آب به آسیاب رسانه مخالف می‌ریزند و متاسفانه سهم این نوع از رسانه‌ها، هر روز به مدد نبود نظارت مناسب و تاثیرگذار، رو به افزایش است.

او گفت: سال‌هاست که حداقل در استان فارس، موضوع ضرورت وجود تشکیلاتی برای مدیریت خبر در زمان بحران، به مدیران سطوح مختلف، توصیه و پیشنهاد شده و در یک دوره، پیش نویسی نیز از سوی انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری تهیه و در اختیار بالاترین مقام اجرایی استان قرار گرفت اما هیچ زمانی، اجرایی نشد.

پشوتن گفت: امروز و بعد از وقوع حادثه در کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد، که منجر به انعکاس خبر و گزارش‌هایی با فراز و فرود بسیار، در رسانه‌های مختلف شد، بار دیگر ضرورت وجود یک کارگروه، کمیته یا ..... که به شکل کاملا سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده، موضوع اطلاع رسانی در مواقع بحران را مدیریت کند، حس شد.

این فعال رسانه‌ای گفت: بررسی اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌های مختلف در خصوص زمان وقوع، علت، عواقب، اقدامات و ..... اظهارنظر و بیان گزارش توسط مسئولان دستگاه‌ها و سازمان‌های دخیل در اقدامات اجرایی مقابله با حادثه و ارائه آمارهای لحظه‌ای و اطلاعاتی که ضرورتی به انعکاس و انتشار آن وجود نداشت، را به خوبی نشان می‌دهد.

سردبیر ایسنای فارس گفت: بی توجهی به بحث اطلاع رسانی و خبر در زمان بحران، در حالیکه اهمیت پدافند غیرعامل و مدیریت بحران به خوبی محسوس بوده و منجر به تشکیل سازمان و اداراتی در سطوح مختلف ملی، استانی و شهرستانی شده است و هر سال کارگاه‌هایی نیز با همین عناوین برگزار می‌شود؛ جای سئوال دارد.

پشوتن گفت: امید که به زودی شاهد حرکتی علم پایه، در زمینه "پوشش خبری بحران"، با استفاده از ظرفیت‌های مناسب رسانه‌ای، باشیم، اقدامی که می‌تواند تاثیری عمیق، گسترده و ماندگار در مقابله با بحران خبرسازی، شایعه سازی و ... برجای گذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یک حادثه رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۹۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردانندگان کانال‌های خبری برای دریافت مجوز قانونی اقدام کنند

دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد، در راستای اجرای قوانین و مقررات رسانه‌ای کشور از همه گردانندگان کانال‌های خبری در پیام‌رسان‌ها، دعوت می‌شود به منظور انجام فرایند قانونی اخذ مجوز و بهره‌مندی از حمایت‌های قانونی، حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به ثبت درخواست مجوز فعالیت خود از طریق سامانه جامع رسانه‌ها اقدام کنند.

فعالیت همه رسانه‌ها به موجب قانون مطبوعات، مستلزم دریافت مجوز است و براساس بند «پ» ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون مطبوعات کشور، پیام‌رسان‌ها و کانال‌های خبری نیز مشمول این الزام قانونی هستند.

متقاضیان برای کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر درباره ثبت درخواست می‌توانند به صفحه راهنمای ثبت درخواست مجوز سامانه خبری مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • واکنش مدیر رسانه سپاهان پس از ناراحتی مورایس
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • کانال‌های خبری، مجوز بگیرند
  • کانال‌های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • کانال های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • گردانندگان کانال‌های خبری برای دریافت مجوز قانونی اقدام کنند
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • رسانه‌های بیگانه چگونه مانع از دیدن اخبار خوب کشور شدند
  • لیورپول چشم به یک پیشنهاد وسوسه انگیز/ بازگشت سانچو به یونایتد